Hvordan aktivere SSH passord login Ubuntu 20.04 Skriv ut

• ssh, passord
  • 0

For og aktive login med passord via SSH gjør du følgende

Gå til produktet på kundeområdet, deretter velger du Xterm.js console

Om vinduet som kommer opp ikke spør om brukernavn og passord, trykk enter for og aktivere console, skriv deretter inn brukernavn og passord.

Når du er logget inn og ser dette er du klar til og forsette

Skriv så

sudo nano /etc/ssh/sshd_config

Deretter finner du linjen "PasswordAuthentication no", denne endrer du til PasswordAuthentication yes. Trykk så CTRL+X, bekreft at du vil lagre med Y og trykk enter.

Når filen er lagret, kjører du kommandoen under for og ta i bruk endringen.

sudo service ssh reload

Nå kan du logge inn via SSH med passord, uten SSH nøkkel.

Merk, det er anbefalt og endre tilbake dette, når man eks har lagt inn sin egen SSH nøkkel.